Weerribben

Vandaag ben ik met Corné en zijn moeder een dagje naar de Weerribben geweest. Ik had er heel veel zin in, maar dan zal je net zien dat je in de eerste regen en vooral veel bewolking en wind terecht komt van de afgelopen drie weken. Gelukkig waren er in het begin in het Woldlakebos nog wel wat libellen waaronder een stuk of twintig Kempense heidelibellen. Daarna werd het zo beroerd met bewolking en af en toe wat gespetter dat we zelfs geen groene glazenmakers konden vinden. De grote vuurvlinders konden we helemaal wel vergeten, al hebben we nog wel flink gezocht. Gelukkig hadden we de Kempense heidelibellen nog, die zicht wel aardig lieten fotograferen!

Een heeeeeeel oude bruine korenbout
Kempense heidelibel, vers vrouwtje
Kempense heidelibel, vers mannetje
Kempense heidelibel, vers mannetje
Een verse bruine winterjuffer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: