Monsterscore ringslangen

Vandaag was het prachtig lenteweer, de eerste dag boven de 20 graden. Een prachtige kans om de prijswinnaar van de ransuilenprijsvraag mee te nemen op excursie, naar de ringslangen van de Wageningse Berg. Al heel snel vonden we er eentje, en er volgden snel meer. Op sommige plekken kwam de één na de ander voorbij kruipen en we konden ze prachtig zien! Zo hadden we na ongeveer 400 meter gelopen te hebben al 20 ringslangen gezien! Op de terugweg van dat stuk vonden we 3 nieuwe waarna de teller op maar liefst 23 stond! De excursie was nu voorbij, maar achteraf ging ik een ander stuk nog bekijken. Daar liep het weer keihard op. Op een stuk van ruim 100 meter vond ik maar liefst 18 ringslangen, de één nog mooier dan de ander en ook in enorme kluwens van parende slangen. Zo kwam de teller op 17 meer uit dan mijn vorige record, op maar liefst 41 ringslangen! Ik ben dik en dik tevreden over de score, de foto’s en het filmpje!

Mannetje ringslang. Ze waren hier al aardig op gang gekomen en keihard rond aan het racen.

Citroenvlinder
Open die vleugels…
…en wegwezen!
Prachtig contrast in deze kluwen van totaal 2 vrouwtjes en 6 mannetjes: het enorme vrouwtje met een heel klein nauwelijks volwassen te noemen mannetje.
Ik was op weg naar een opgerolde ringslang een paar meter beneden mij. Terwijl ik over een omgevallen boom heen keek keek ik recht tegen een parend stelletje aan. Deze twee waren totaal niet schuw en ik heb er een aardig tijdje naast gezeten zoals te zien in de volgende vier foto’s.

En naar deze was ik eigenlijk op weg
Dezelfde kluwen nog een keertje als met dat grote vrouwtje en het kleine mannetje. Ook staat onder deze vier foto’s nog een filmpje.

2 Reacties op “Monsterscore ringslangen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: