Ringslangen ontwaakt!

Na twee mislukte pogingen in dat prachtige weekend twee weken geleden heb ik vandaag dan toch mijn eerste ringslangen gevonden voor dit jaar! In eerste instantie leek het tegen te vallen ondanks het mooie weer, maar halverwege het fietspad bij de Wageningse Berg vond ik er dan toch twee. Ze lieten zich prima zien, net verveld aan de mooie gekleurde, glimmende huid te zien. Qua aantallen was ik nog niet helemaal tevreden, maar toch leuk voor zo’n eerste dag. Later, aan het eind van het fietspad kon ik ook nog even aan de bak, want daar vond ik er binnen dertig meter maar liefst negen stuks! Twee vrouwtjes met een aantal mannen er omheen. Zo kon ik toch goed tevreden zijn met 11 stuks in totaal!

De eerste ringslang, een mannetje
“Grass snake” in het gras (Engelse naam)
De eerste man was vergezeld door een vrouwtje
Vrouw
Man
Beetje nieuwsgierigheid is altijd leuk!
Overal onder-achter-tussen: Een vrouw met een paar mannetjes
Vrouw
Man, ook overal onder-achter-tussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: