Dagje strand en duin

Spreeuw op station Amsterdam Centraal

Gisteren ben ik met de NJN een dagje naar Zandvoort aan Zee geweest, voor de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het gebied staat bekend om zijn vossen, die in de loop der jaren door de vele toeristen die, tegen de regels in, de dieren voerden bijna handtam zijn geworden. Doordat het systeem van de OV-fietsen op het station kapot was moesten we echter naar de vossenplek lopen, en ter ere daarvan, en omdat het niet heel erg om was, zijn we maar over het strand gaan lopen. Uiteraard schoot het niet op, vanwege de vele meeuwen en drieteenstrandlopertjes.

Zilvermeeuw
Zilvermeeuw
Snel een krab meepakken voordat hij onder de golven verdwijnt!
Gelukt!
Drieteenstrandloper
Drieteenstrandloper
Drieteenstrandloper

Toch was het een leuk tochtje, en twee uur later kwamen we in het gebied aan. Het begon echter te regenen, en we gingen even schuilen onder een soort dakje. Intussen vroegen we iedereen die langs kwam of ze vossen hadden gezien. “Bitte?”. Deze vrouw was dus Duits. Ik dacht: haaaaa nu kan ik Duits oefenen! En terwijl ik bedacht wat vos in het Duits was nam haar man het gesprek over in het Engels. Om verwarring te voorkomen hield ik het maar op Engels…. Ze hadden vossen gezien, en de man legde ons uit dat we eigenlijk alleen maar het pad verder hoefden te lopen, en dat we ze dan vanzelf tegen zouden komen. Ondanks de regen liepen we maar door, want we kwamen ten slotte voor de vossen! Onderweg kwamen we nog drie groepjes mensen tegen, en allemaal hadden ze vossen gezien! Zo kwamen we bij weer zo’n zelfde afdakje in het veld, en daaronder scharrelde een vos!

Als je de locatie niet zegt kan hij zo meedoen voor een fotowedstrijd stadsnatuur!

Hij kwam gelijk op ons af, en liep nieuwsgierig om ons heen. Daarna rende hij door, maar na een tijdje kwam hij vanzelf weer terug. Het regende nog steeds, en het was behoorlijk donker. Zo kwam het dat ik niet eens extreem geweldige foto’s heb, maar wel sfeervol herfstachtig! We hebben ons wel twee uur met één vos vermaakt, en daarna was het donker.

Even gluren

Wie zijn daar nou?
En toen was hij opeens wel héél dichtbij!

Even snuffelen…
Hmmmm… Interessant geurtje!
En dáár komt het vandaan!
Mij in actie! Foto: Anne Sutorius
Koekoek, daar ben ik weer!
Hé, waarom achtervolgt Lucas mij?
Ja, euuuuuh…. Wat wil je nou?

In de schemering viel het pas echt op hoe enorm veel damherten er in het gebied zitten. En ook deze liepen behoorlijk dichtbij!

Damherten

Hier volgt een continuopname van een damhert dat door het water springt.

Damherten in het donker:

Ik ga nog een keer terug met mooi weer, maar toch kan ik ook nu niet ontevreden zijn!

5 Reacties op “Dagje strand en duin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: