Klein spul in de buurt

De afgelopen week heb ik op wat vrije momenten de buurt af gestruind op zoek naar leuke dingen, met name ook echt in de stad. Zo heb ik even naar reptielen gezocht op de Wageningse Berg, met resultaat. Een hazelworm, twee ringslangen en vijf zandhagedissen. Helaas geen van allen mooi op de foto, maar nog wel met de macrolens wat plaatjes gemaakt van een bloedrode heidelibel en een grote keizerlibel.

Bloedrode heidelibel
Grote keizerlibel
Huidje van de grote keizerlibel
Lantaarntje

Ook heb ik in de buurt van huis weer naar de klimopbremrapen gezocht, en ook gevonden. 13 stuks, geen teleurstellend aantal voor deze vrij trieste locatie, tegen een oever van een smerig watertje bij de Tarthorst…. Ook zag ik een vroege glazenmaker, die ik hier in de bebouwde kom van Wageningen nooit eerder gezien had.

Vliegje…
Klimopbremraap
Klimopbremraap
Klimopbremraap met klimop
Vroege glazenmaker
Vlieg
Watersnuffel, vrouw
Watersnuffel, vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: