Patrijzenarena in het Binnenveld

De afgelopen tijd ben ik elke dag langs de patrijzen in het Binnenveld gefietst, in de hoop dat het mooie foto’s op zou leveren.

Afgelopen maandag, 6 maart, was dat dan ook het geval. Al van een afstand zag ik meerdere patrijzen over het veld rennen en vliegen. Ze hadden duidelijk mot met elkaar. In het begin waren het er zes, maar dat aantal liep snel op, met aanvliegende en aanrennende patrijzen. Uiteindelijk resulteerde dat in een heuse arena die daar op het veld ontstond, met een stuk of 15 mannetjes. Ze zaten elkaar flink achterna. Rennend, vliegend, alles! Er werd ook flink geroepen, maar door de grote weg ernaast is dat nauwelijks te horen.

Een patrijs op één van de akkers

Op de andere velden in de buurt kwam ik nog meer patrijzen tegen, wat resulteerde in een totaalaantal van ongeveer 25 patrijzen! Ik heb ze op één van de andere velden ook nog van dichterbij kunnen filmen. Ze waren daar niet aan het vechten, maar wel aan het roepen. Het was zeer indrukwekkend, en het is op mijn filmbeelden te zien! Daarnaast heb ik ook nog een enkele foto gemaakt, maar het ging meer om de sfeer dan om de schitterende patrijzen, dankzij de grote afstand.

Dit was dichterbij. Geen actiefoto ofzo, maar wel twee mooie patrijsjes!

2 Reacties op “Patrijzenarena in het Binnenveld”

  1. Pingback: kloenstebuiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: