Levens redden makkelijker dan je denkt!

De afgelopen week ben ik bijna elke dag weer de Rijnsteeg in Wageningen af gelopen om foto’s te maken van kleine watersalamanders, maar vooral ook om ze te redden van de levensgevaarlijke fietsenwielen. Op zaterdag waren er 15 levende salamanders op de been, zoals ook in mijn vorige blog te lezen is. Ook waren er nog 7 verkeersslachtoffers. Zondagavond waren er 12 levende beesten te zien en twee slachtoffers. Op maandag was het te droog en te koud voor salamanders en ben ik niet gaan zoeken, maar op dinsdag waren het er wel weer 11, ondanks dat het wat koud was. Ook toen weer 2 slachtoffers.

Kleine watersalamander, vrouw
Kleine watersalamander, man
Kleine watersalamander, man
Kleine watersalamander, man

Op woensdag was de echte klapper. Toen had het natuurlijk de hele dag geregend, dus alles was kletsnat, en het was behoorlijk warm ’s avonds. Ik ben best lang onderweg geweest, want ik moest maar liefst 56 kleine watersalamanders en één pad overzetten! Op één stuk zaten er zelfs 8 binnen 2 m²! Ik ben een leuke tijd bezig geweest, en ik ben benieuwd wat de rest van de maand gaat brengen!

8 salamanders op twee vierkante meter: een hele hand vol!

Vanavond staat er in elk geval nog ecologisch onderzoek van een leuk schemerdier op het programma, voor het werk van mijn vader, ook met mijn vader uiteraard, in Noord-Brabant. Zondag is het plan om op de Veluwe naar de eerste adders te gaan zoeken. Genoeg te doen dus!

2 Reacties op “Levens redden makkelijker dan je denkt!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: