Patrijzen in het Binnenveld

De laatste tijd zie ik regelmatig patrijzen in het Binnenveld. Elke dag, na schooltijd, fiets ik een stukje door het Binnenveld, en vrijwel elke keer zie ik wel één of meerdere patrijzen. Dat is toch opvallend, aangezien het helemaal niet zo goed gaat met de patrijzen. Ze staan op de rode lijst, maar kennelijk doen ze het hier toch niet al te slecht. Ik zie ze bijna elke dag!

Meestal zitten ze ver weg, ergens op het veld, maar soms ook dichtbij. De laatste week heb ik ze twee keer vrij dichtbij gehad. De kwaliteit van de twee foto’s zijn vergelijkbaar. De ene keer was het op 30 meter afstand met prachtig licht, en de andere keer op slechts 10 meter afstand, maar al in de schemering, dus met veel te weinig licht voor een goede foto. Ik hoop de komende weken deze twee foto’s samen te kunnen voegen, figuurlijk dan, en een patrijs van 10 meter afstand in de zon te fotograferen!

Ree met tegenlicht
Ree met tegenlicht
Ooievaar, met meeuwen op de achtergrond
Ooievaar, met meeuwen op de achtergrond
Patrijs op 30 meter afstand
Patrijs op 30 meter afstand
Patrijs op 10 meter afstand, maar in het halfdonker vanmiddag....
Patrijs op 10 meter afstand, maar in het halfdonker vanmiddag….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: