Schitterende sneeuwlandschappen

Vanochtend ben ik met mijn ouders van de sneeuwlandschappen op de Veluwe gaan genieten. Gisteravond had ik al in de dikke sneeuwbuien foto’s staan maken met de flitser, en nu konden we ’s ochtends vroeg gaan genieten van de 10 cm dikke sneeuwlaag in het Deelerwoud.

Sneeuwbui in het donker
Sneeuwbui in het donker
Het is net alsof je tussen de sterren zweeft!
Het is net alsof je tussen de sterren zweeft!

Hieronder zie je mij bezig met het fotograferen van de sneeuw:

Het was ijzig koud, maar met twee reeën en een keer een vos die langs rende was het toch leuk! Aan beesten was er verder niet veel, behalve aan het eind van de ochtend toen er nog Schotse hooglanders door de sneeuw ploeterden.

Mooie heidepol met sneeuw
Mooie heidepol met sneeuw
Dassenpoot
Dassenpoot
Mooie sneeuwtakken
Mooie sneeuwtakken
Dennetje op de heide
Dennetje op de heide

Halverwege de wandeling, toen we over een mooi kruispunt liepen stelde ik voor om een sneeuwpop te bouwen, dus gingen we een sneeuwpop bouwen. Het werden er uiteindelijk twee, en de boswachter die passeerde terwijl we bezig waren zei nog dat hij nog nooit van die dikke witte bezoekers had gezien in het gebied. Het was erg leuk, want we kregen ook veel reacties van andere voorbijgangers. Ze hadden vast nog nooit een sneeuwpop gezien buiten de stad ofzo.

Papa, mama en ik bij onze sneeuwpoppen
Papa, mama en ik bij onze sneeuwpoppen

Daarnaast kon je in de sneeuw goed zien dat er ontzettend veel dieren langslopen in de nacht. Het wemelde van de vossensporen, met regelmatig was dassenpootjes erbij en soms een hertenspoor of een reeënspoor die een tijdje over het pad liep, of het pad overstak. Het sneeuwlandschap was geweldig voor de foto’s, dus jullie weten hoe de kerstkaarten voor de komende 10 jaar van mij eruit zien!

Mooi wit
Mooi wit
Gelukkig kwam nu ook het zonnetje door!
Gelukkig kwam nu ook het zonnetje door!
Schotse hooglander in de sneeuw
Schotse hooglander in de sneeuw
Even gek doen...
Even gek doen…
Met tegenlicht, in de bandensporen van de boswachter
Met tegenlicht, in de bandensporen van de boswachter
De heidepollen letterlijk onder de sneeuw
De heidepollen letterlijk onder de sneeuw
Met mooi licht ook
Met mooi licht ook
Huismus, bij huis terug
Huismus, bij huis terug

2 Reacties op “Schitterende sneeuwlandschappen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: