De roerdomp

Donderdagmiddag kreeg ik terwijl ik in de trein op weg naar huis zat een melding van twee velduilen in het Binnenveld, op nog geen 2 kilometer van mijn huis. Zodra de trein stopte sprong ik eruit en reed ik met een noodgang naar huis om mijn camera te halen, en vervolgens met de racefiets van mijn vader naar de Nieuwsteeg in het Binnenveld te gaan. Ik was zeker niet de enige daar, maar de velduilen waren net de ruigte in gegaan en dus uit het zicht.

Meerkoeten op het ijs
Meerkoeten op het ijs

Op dat moment kwamen er twee vogelaars vanaf de Grift aanfietsen. Zij zeiden dat ze daar heel mooi een roerdomp gezien hadden, en toen hoefde ik niet lang na te denken wat ik zou doen. Die velduilen konden best tot zonsondergang uit het zicht blijven, dus ging ik snel naar de Grift toe!

Toen ik aan kwam fietsen landde er net een roerdomp in de kant.

De roerdomp
De roerdomp

Vanaf de andere kant kwam een vogelaar aanlopen die vertelde dat ze naar een roerdomp stond te kijken en er toen eentje langs kwam vliegen! Ze dacht: even kijken waar hij geland is! Ik ging intussen kijken waar de andere zat, maar die zat erg tussen de takken van een lage wilg.

De ander in de lage wilg
De ander in de lage wilg

Omdat de ander inmiddels verdwenen was bleef ik daar, en mocht ik ook een paar foto’s met de spiegelreflex van die vogelaar maken.

En nu met een spiegelreflex :)
En nu met een spiegelreflex 🙂

Daarna gauw terug naar de velduilen, maar ik was iets te lang bij de roerdompen blijven hangen, waardoor de zon inmiddels onder was. Er zat wel een velduil op een redelijke afstand op een paaltje, maar helaas was er te weinig licht om een goede foto te maken.

Velduil
Velduil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: