De ijsvogel

Vandaag ging ik met mijn vader nog bij de plek van de roerdomp kijken, en gelijk bij huis, bij het Nieuwe Kanaal, werden we al tegengehouden door een vrouwtje ijsvogel. Ze bleef prima zitten, en zo kon ik toch al de beste ijsvogelfoto van mijn leven maken (daar was niet veel voor nodig…).

De ijsvogelvrouw
De ijsvogelvrouw

Daarna bij de Grift was er niet veel te zien, maar toen mijn vader ging optreden met zijn koor in Wageningen en ik door ging naar Ede werd het wel leuk!

Grote zaagbek man
Grote zaagbek man
Grote zaagbek vrouw
Grote zaagbek vrouw
Samen
Samen
Knobbelzwaan met 4 vleugels!
Knobbelzwaan met 4 vleugels!

Er worden op die plek in Ede al een tijdlang Europese kanaries gezien, en ik had ze vorig jaar in Wageningen al wel, maar nog niet zo mooi. Na een tijd zoeken had ik hem, met hulp van andere vogelaars. Nummer twee en drie waren verdwenen, maar het mannetje was er nog.

Mannetje Europese kanarie
Mannetje Europese kanarie
2
2
3
3

Af en toe zat hij in de sneeuw te eten, en soms ging hij een boom in om daar uitbundig te gaan zitten zingen. Dat geluid heb ik ook opgenomen (klik op deze zin daarvoor).

Op de terugweg heeft de ijsvogel, én nog een extra mannetje erbij, zich prachtig laten zien!

IJsvogelman
IJsvogelman
Even kijken of er nog een visje over is....
Even kijken of er nog een visje over is….
Het vrouwtje
Het vrouwtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: