IJs+eend

Vandaag was het natuurlijk flink ijzig, met aan het begin van de dag al een laagje sneeuw overal, aangevuld met wat ijzelbuitjes waardoor er de nodige ijspegels ontstonden, aan, onder een om de takjes en sprietjes heen. Het was verder waardeloos fotoweer, behalve natuurlijk om wat ijspegels op de foto te zetten. Vooral op de kaardenbollen in onze voortuin lukte dat erg goed.

De kaardebollen, met ijs en sneeuw
De kaardenbollen, met ijs en sneeuw
Mooi ijs met macro
Met macrolens
Close-up van de ijsdruppels op de kaardenbollen
Close-up van de ijsdruppels op de kaardenbollen

Maar in alleen onze tuin was er natuurlijk niet genoeg ijs om de hele dag goed te maken, dus gingen, toen we Corné naar huis gingen brengen (Biddinghuizen) langs Zeewolde en het Wolderwijd, om te kijken of de ijseenden die daar al dagenlang gezien en schitterend gefotografeerd werden konden vinden. Nadat Corné en ik hem op de goede locatie finaal over het hoofd zagen, hij zwom op ongeveer 15 meter uit de kant, maar waarschijnlijk net onder water toen wij op die plek afzochten, wees mijn vader hem ons aan. Het vrouwtje dook veel onder en was meer onder water dan boven water, maar toch wel heel dichtbij. Op sommige momenten op 30 meter, maar de wisselde ze goed af door af en toe tot op een meter of 10 te komen. Het weer was niet goed voor foto’s, en het grootste probleem van de foto’s was de ruis vanwege het weinige licht dat de dikke wolken door lieten, maar dat was met de computer aardig weg te poetsen. Het enige wat nu dan nog rest is het showen van de foto’s. Hier komen ze!

Vrouwtje ijseend, hier nog vrij ver weg
Vrouwtje ijseend, hier nog vrij ver weg
Kijk, dat is wat dichterbij!
Kijk, dat is wat dichterbij!
Even lekker dobberen
Even lekker dobberen
Wie liggen daar nou als zoutzakken over de rotsen met een camera voor hun hoofd?
Wie liggen daar nou als zoutzakken over de rotsen met een camera voor hun hoofd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: