Vuurgoudboskipmannetje

Vandaag zat ik op mijn kamer toen ik op precies het goede moment uit het raam keek, namelijk terwijl er wat kleine vogeltjes rondvlogen op het plantsoen voor ons huis. Ik ging gelijk met camera en al naar buiten, en mijn vermoeden bleek te kloppen; één van die beesten was een vuurgoudhaantje! Dit piepkleine vogeltje was samen met zijn nog íets kleinere neefje: het gewone goudhaantje. We zagen wel vaker een vuurgoudhaantje de laatste tijd, maar de foto was nog nooit gelukt. Het vuurgoudhaantje is een bosvogel, die zich zelden in de bebouwde kom laat zien, en hij zit bovendien meestal hoog in de bomen….

Het vuurgoudhaantje
Het vuurgoudhaantje
Even lekker poetsen
Even lekker poetsen
Koekoek! Oh nee, vuurgoudhaantje!
Koekoek! Oh nee, vuurgoudhaantje!
Even een een kunstje doen...
Even een een kunstje doen…
Kijk eens wat een mooi kruintje ik heb!
Kijk eens wat een mooi kruintje ik heb!
Zoek het goudhaantje én het vuurgoudhaantje!
Zoek het goudhaantje én het vuurgoudhaantje! Ze staan er allebei op.
Het goudhaantje lijkt tegen een tak aan te botsen....
Het gewone goudhaantje lijkt tegen een tak aan te botsen….

Nu ging ik er net zo lang achteraan tot het wel lukte, en met succes! Op vijf van de ruim 80 foto’s die ik maakte stond het vuurgoudhaantje er goed op. Dit percentage, 8% van de foto’s waar het beest goed op stond, zegt best wel wat over de moeilijkheid om dit beest op de foto te krijgen. Wat dat betreft ben ik zeker tevreden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: