Dwerggans en prijsuitreiking WNF

Ik ben vandaag na een berichtje in de Alert groepsapp op Whatsapp voor Wageningen even wezen kijken bij een dwerggans die in een grote groep grauwe- en soepganzen zat, net ten westen van de Rijnhaven. Daar is verder niet veel speciaals over te melden, behalve dat het een zeldzame soort is…..

De dwerggans
De dwerggans

img_8658-dwerggans

Maarrrrrr…. Ik ben wel donderdagavond naar de prijsuitreiking van de WNF-Frans Lanting Photoaward 2016 geweest, waarvoor jullie allemaal op mijn foto van de dwergmuis te water gestemd hebben! Bij aankomst in de Cinemec in Utrecht hingen alle foto’s al aan de muur, waarna de prijsuitreiking begon.

Dit is de jury, bestaande uit v.l.n.r. Humberto Tan, Christiaan van der Hoeven, Frans Lanting en Jasper Doest. Het leuke is dat ze een random foto lieten zien, maar toevallig wel terwijl ze twee van de 11.500 inzendingen vast hebben, en dat zijn twee foto's van mij! Ze schijnen net genoeg door om dat te kunnen zien!
Dit is de jury, bestaande uit v.l.n.r. Humberto Tan, Christiaan van der Hoeven, Frans Lanting en Jasper Doest. Het leuke is dat ze een random foto lieten zien, maar toevallig wel terwijl ze twee van de 11.500 inzendingen vast hebben, en dat zijn twee foto’s van mij! Ze schijnen net genoeg door om dat te kunnen zien!

Helaas heb ik niet gewonnen, maar mijn fotomaat Corné heeft met zijn foto van de ijsvogel de publieksprijs gewonnen! Zie zijn blog voor zijn eigen verhaal en foto’s van hem! Verder was het hartstikke leuk en hebben we de voorpremière van “Les saisons” gezien, een nieuwe Franse natuurfilm, en een echte aanrader! Het is schitterend gefilmd!

Alle prijswinnaars, waaronder Corné (rechts)
Alle prijswinnaars, waaronder Corné (rechts)

De tentoonstelling van alle genomineerde foto’s is tot half januari te zien op de 4e verdieping van de Cinemec in Utrecht, waarna hij verhuist naar de Cinemec in Ede, waar hij blijft tot hij in half maart voor het laatst verhuist, naar de Cinemec in Nijmegen. Een reizende voorstelling dus!

Op de foto met Jasper Doest bij mijn foto
Op de foto met Jasper Doest bij mijn foto

img_8589-de-foto

Ook is mijn foto te zien in het nieuwste WNF fotoboek, genaamd “Wereldnatuur”, waar alle genomineerde foto’s in staan, plus schitterende foto’s van professionele fotografen zoals Jasper Doest en Frans Lanting. De eerste twee mensen die mijn mailen (janboelvanfladderaarsenkruipers@outlook.com) dat ze dat schitterende boek willen hebben kunnen die via mij voor €19,99 krijgen. Het boek kost bij het WNF €39,99, maar ik heb de kans om er twee voor minder geld te krijgen.

2 Reacties op “Dwerggans en prijsuitreiking WNF”

  1. WoW Jan Freerk, wat zal je trots zijn. Wat een mooi avontuur zeg. Ga vooral door! Open net de wnf post met de uitnodiging om het boek te kopen. Denk dat ik het voor kerst koop om aan Julian of zijn vader te geven. Julian is trouwens erg blij met zijn nieuwe etui en mijn moeder met de onderzetters. De kalender kunnen we bijna gaan ophangen…

    Groeten,

    Eva

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: