De hop van Ede

Vandaag ben ik ter ere van een vrije middag weer naar de hop in Ede-West geweest, omdat ik toch wel erg ontevreden was over de foto’s van zaterdag, toen het flink mistte. Nu zag ik de hop al terwijl ik aan kwam rijden, vlak voor de lens van een fotograaf. De hop vloog al snel op, naar de andere kant van het gebied. Aangezien er een asfaltweggetje was kon ik met mijn vouwfiets (ik was direct vanuit school (trein) gegaan) lekker rondracen zodat ik steeds weer snel bij de hop was als hij even vloog.

Mijn foto's zijn echt 10x beter dan de foto's van zaterdag!
Hopfoto 1: Mijn foto’s zijn echt 10x beter dan de foto’s van zaterdag!

Toen hij naar de andere kant vloog kon ik gelijk achter hem aan, en zo was ik ruim de eerste van de tien fotografen die naast de hop lag. Het licht was prachtig, en de hop ook. Zodoende kon ik lekker foto’s schieten, en steeds achter de hop aan kruipen, die als een malle beestjes beestjes aan het zoeken was.

Hier jongleert de hop met een pasgevangen larve
Hopfoto 2: Hier jongleert de hop met een pasgevangen larve
Met z'n allen lagen we binnen 10 meter van de hop vandaan!
Hopfoto 3: Met z’n allen lagen we binnen 10 meter van de hop vandaan!
Hopfoto 4
Hopfoto 4
Hopfoto 5
Hopfoto 5
Hopfoto 6
Hopfoto 6
Hopfoto 7
Hopfoto 7
Hopfoto 8: close-up
Hopfoto 8: close-up
Hopfoto 9
Hopfoto 9
Hopfoto 10
Hopfoto 10
Hopfoto 11
Hopfoto 11

Ik heb ook filmbeelden van de hop gemaakt, hier komt het:

Op een gegeven moment ontdekte iemand een roerdomp aan de overkant van het water in het riet, en zo stonden er tien vogelaars binnen 10 meter naast de hop, maar allemaal kijkend naar de roerdomp. Óók heel leuk!

De roerdomp in het riet
De roerdomp in het riet

 

Het was echt een topbeest!

4 Reacties op “De hop van Ede”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: