Hop in Ede

Vandaag ben ik na de mislukte poging van vorige week nog een keer met Gijs naar de noord-westkant van Ede gefietst, om te kijken of we de hop zouden kunnen zien, die daar al meer dan drie weken zit. Het was stralend weer, en kraakhelder toen we aankwamen.

We liepen het braakliggende terrein naast de A30 op, en al heel snel werd de hop door twee andere vogelaars opgeschrikt, waarop hij in onze richting vloog en landde. Helaas vloog hij weer op, en nu was hij een tijdje uit beeld, tot hij weer ontdekt werd, ergens in de korte begroeiing.

De hop!
De hop!

Intussen was het, in dit kwartier, helemaal dichtgetrokken. Door de dichte mist was het zicht minder dan 100 meter geworden, en geen goed fotoweer meer. Gelukkig liet het beest zich zo nu en dan van vrij dichtbij fotograferen, waardoor de foto’s nog vrij goed zijn geworden.

Hop 2
Hop 2
En HOPpa! Nog een foto!
En HOPpa! Nog een foto!
En de laatste
En de laatste

De vader van Gijs zou eerst ook nog meegaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Hij wilde wel heel erg graag die hop zien, dus die zal nu stevig balen! Maar goed, misschien krijgt hij morgen ofzo nog wel een kans….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: