Zwarte ibis en witbuikrotgans

Vandaag ben ik met mijn vader naar Westervoort bij Arnhem geweest. Naast dat het een prachtig vogelgebied met veel water is, waren er ook twee landelijk zeldzame vogels gemeld, die in Gelderland zelfs zeer zeldzaam zijn. Namelijk de zwarte ibis en de witbuikrotgans. We gingen er met de trein heen, met het boemeltje van Arriva van Arnhem naar Winterswijk. Vanaf station Westervoort gingen we fietsen. Ik met mijn vouwfiets, mijn vader met een OV-fiets. Nadat we drie groepen ganzen hadden afgespeurd op zoek naar de witbuikrotgans, kwamen we iemand tegen die hem net had gezien in één van de groepen ganzen die wij hadden afgespeurd… Ook liet hij de zwarte ibis zien, bij een plas die wij net hadden afgezocht zonder resultaat… Zijn wij nou zo blind of waren ze allebei net even verstopt achter een grasspriet terwijl we keken?!

Hoe dan ook, we gingen eerst maar even bij de zwarte ibis kijken, die mooi dichtbij liep, en zich ondanks dat hij wat vliegerig was goed liet fotograferen.

De zwarte ibis
De zwarte ibis

img_6757-zwarte-ibis

Daarna weer terug naar de eerste groep ganzen, en gelukkig liep de witbuikrotgans er nog, en ook die liet zich goed fotograferen!

De witbuikrotgans
De witbuikrotgans

img_6869-witbuikrotgansimg_6872-witbuikrotgans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: