Burlka Veluwezoom

De afgelopen twee dagen ben ik meegeweest met het Burlka van de NJN. Burlen is naam de combinatie van brullen en loeien, wat de mannetjes edelherten doen in de paartijd. Ka staat voor kamp. Vandaar Burlka.

Op zaterdagavond was er eigenlijk niks speciaals. Wel burlende edelherten, maar ver weg, en zonder mooi licht. Het was zelfs zó ver weg, dat ik een foto niet eens geprobeerd heb. Wel een filmpje van de mannetjes die met hun geweien liepen te pronken, weliswaar op meer dan een kilometer afstand, maar toch een leuke impressie van het gebeuren. Zie hieronder:

Daarna zijn we compleet nat geregend terwijl we op de fiets in de ergste stortbui zaten die ik ooit heb meegemaakt, maar verder was het hartstikke leuk hoor.

De volgende ochtend zijn we lekker vroeg opgestaan, om 5:45 uur, en rond 6:30 uur vertrokken naar de Elsberg, een grote uitkijkhut waar de bronst goed te zien is. Helaas waren we niet de enigen die dat wisten, want er stonden drie rijen mensen…. Toch hebben we de herten nu vrij dichtbij gezien, maar het was te donker voor écht goede foto’s, al kan ik naar omstandigheden best tevreden zijn.

Een hinde
Een hinde
Zoek de hinde in de "savanne"
Zoek de hinde in de “savanne”
Een jong en een oud mannetje aan de bosrand
Een jong en een oud mannetje aan de bosrand
Mooie zon door de bomen
Mooie zon door de bomen

Eén reactie op “Burlka Veluwezoom”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: