Blauwe Kamer

Gisteren begin van de middag ontdekte ik op mijn favoriete site waarneming.nl dat er zoals elk najaar weer een visarend zat bij de Blauwe Kamer, het uiterwaardengebied bij Rhenen, dus dat leek me wel de moeite waard om te kijken. De visarend heeft zich helaas niet laten zien, dus dat moet ik later maar nog een keertje proberen, maar wel wat andere toffe dingen.

Op weg naar restaurant De Blaauwe Kamer, vanaf waar je makkelijk het gebied in kan, zag ik op de weg een spitsmuis lopen. Ik zat op de racefiets van mijn vader, en ik zag het beestje pas vrij laat, waardoor ik hard moest remmen. De auto die vlak achter mij zat kon gelukkig nog uitwijken. Ik dacht: nu moet ik snel zijn met die camera, want straks is hij weg, maar dat viel nogal mee. De spitsmuis – waarschijnlijk een huisspitsmuis – was gewond aan z’n rechter achterpootje, al was dat nauwelijks te zien aan de manier van lopen. Hij was echter niet helemaal bij z’n volle verstand, want wegrennen deed hij niet. Dus kon ik rustig wat foto’s maken, terwijl hij rustig over de weg aan het scharrelen was. Gelukkig wel aan de rand, waardoor alle auto’s er makkelijk langs konden. Na een minuut of 10 verdween hij in de berm.

Waarschijnlijk een huisspitsmuis, als je goed kijkt zie je hem gapen.
Waarschijnlijk een huisspitsmuis, als je goed kijkt zie je hem gapen.
Kop met snorharen en tegenlicht
Kop met snorharen en tegenlicht
Hij wordt er wel moe van, van die gekke fotograaf!
Hij wordt er wel moe van, van die gekke fotograaf!

Daarna ging ik naar de kijkhut, maar onderweg werd ik afgeleid door een aantal juffertjes bij de brug. Die wilde ik graag met laag standpunt op de foto, maar dat lukte niet vanaf de brug aangezien het water daar te laag voor stond. Er zat maar één ding op, en dat was het water in. Volgens mij vonden alle voorbijgangers het erg grappig dat ik met al m’n kleren en een camera in het water stond, maar ja, je moet toch wat voor je foto’s over hebben hè?!

Lantaarntje
Lantaarntje
IMG_5696 kleine roodoogjuffer
Kleine roodoogjuffer
Nog een kleine roodoogjuffer
Nog een kleine roodoogjuffer
En nog een keer dezelfde kleine roodoogjuffer
En nog een keer dezelfde kleine roodoogjuffer

Bij de kijkhut was niet zo veel te zien, behalve dat er nog even een ijsvogel kwam zitten voor de kijkhut. Niet op een goede afstand om een schitterende foto te maken, maar wel redelijk, al heeft hij een wat onrustige achtergrond.

IJsvogel
IJsvogel
Poetsende ijsvogel
Poetsende ijsvogel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: