Zeldzame gast in Wageningen

Gisteren werd hij al gemeld, en toen ik vanochtend om half 10 zag dat hij alweer gezien was pakte ik mijn spullen, sprong op de fiets en racete weg. Binnen 5 minuten was ik er. Een uithoek van de wijk Kortenoord in Wageningen, een hoekje dat echt aan de natuur was overgegeven. Ik was niet de enige. In het gebiedje liepen nog een stuk of 15 á 20 vogelaars. Na een tijdje werd hij door één der vogelaars ontdekt, en daar zat hij dan: de draaihals!

De eerste goede foto die ik maakte
De eerste goede foto die ik maakte

De draaihals is een kleine specht. Hij zit vaak op de grond, op zoek naar insecten zoals mieren. Vroeger was hij veel algemener, maar nu is het een zeldzame gast. In de trektijd wordt hij wel veel gezien, maar bijna nooit in mijn buurt. En nu kon het haast niet dichterbij. Op nog geen 5 minuten fietsen! Eerst lukte een goede foto niet, en daarna raakte het beestje kwijt. Ik ging maar weer naar huis, want het weer was ook niet al te best.

’s Middags ging ik nog een keer. Meteen zag ik hem al; hij vloog namelijk weg. Hij ging wel weer zitten, en ik liep om zodat ik hem met licht mee kon besluipen. Ik zag hem niet meer. Toen ik bijna de moed had opgegeven kroop hij achter een paar sprieten vandaan, en zat hij op 6 meter voor mij om het hoekje te kijken. De komende 2,5 uur bleef ik achter hem aanlopen. Af en toe was hij kwijt, maar dan werd hij ook wel weer snel gevonden. Zo maakte ik steeds weer nieuwe foto’s, en kreeg ik hem er heel leuk op!

In het boompje
In het boompje
Toch niet altijd op de grond dus
Toch niet altijd op de grond dus
Nu wel op de grond
Nu wel op de grond
Hij is wel bruin met grijs, maar ik vind het toch een erg mooi beestje!
Hij is wel bruin met grijs, maar ik vind het toch een erg mooi beestje!
Als hij stil zit is hij moeilijk te vinden
Als hij stil zit is hij moeilijk te vinden
Alert
Alert
In de boom
In de boom

Eén reactie op “Zeldzame gast in Wageningen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: