Millingerwaard en Ooijpolder met Corné

Vandaag ben ik met mijn vader en Corné eerst naar de Millingerwaard en daarna de Ooijpolder.

In de Millingerwaard hoopten we vooral op blauwborst, nachtegaal en zwarte stern, maar geen van die vogels lukten. Wel heel veel zwartkoppen en een grauwe gans met ring. Er zwom ook een beverrat langs, en we konden een zingende sprinkhaanzanger op de foto krijgen.

Muskusrat
Het is een beverrat!
Witte kwik
Witte kwik
Zingende sprinkhaanzanger
Zingende sprinkhaanzanger
Grauwe gans met ring
Grauwe gans met ring
De ring is te lezen en er staat "THR" op
De ring is te lezen en er staat “THR” op

Daarna gingen we bij de Bisonbaai in de Ooijpolder kijken, want daar zit al maandenlang een ijsduiker (zie https://janboelvanfladderaarsenkruipers.wordpress.com/2016/01/18/prachtig-ijskoud/), en die wilde Corné graag nog zien. Helaas werd het erg slecht weer, met aanhoudende regen. Er vlogen boven de plas ook heel veel zwaluwen, namelijk boerenzwaluwen, oeverzwaluwen en gierzwaluwen. Uiteindelijk zagen we de ijsduiker ook, aan de andere kant van de plas. Hij leek wel echt een doel te hebben om naartoe te zwemmen, en daar liepen wij ook maar heen. En inderdaad, daar troffen we de ijsduiker weer aan, terwijl hij twee keer achterelkaar met een kreeft omhoog kwam. Dat was helaas wat verder uit de kant, waardoor ik daar geen goede foto van kon krijgen. Daarna zwom hij naar ons toe, en volgde hij (soms ondergedoken) op 5 á 10 meter de oever, waar wij ook langs gingen rennen. Daar konden we prima foto’s maken, en ging hij ook klapperen met de vleugels. Daar bleek ook hoe agressief meerkoeten kunnen zijn, want er was een meerkoet die het zomaar waagde de ijsduiker weg te jagen, en geen eens een prik van die scherpe snavel kreeg!

Gierzwaluw
Gierzwaluw
IJsduiker heeft net een kreeft opgeslokt
IJsduiker heeft net een kreeft opgeslokt
IJsduiker dichtbij
IJsduiker dichtbij
IJsduiker wordt opgejaagd door een meerkoet
IJsduiker wordt opgejaagd door een meerkoet
Klapperend met de vleugels
Klapperend met de vleugels

3 Reacties op “Millingerwaard en Ooijpolder met Corné”

  1. Hee, Jan-Freerk ! Ik ga niet elke dag reageren, hoor, maar ik kijk wel naar alles wat je stuurt. Ongelofelijk, zoveel verschillende vogels ! Ik dacht dat ik er best wat kende, maar jij komt elke keer weer met iets volslagen onbekends ! Ik hoop voor je dat het nog wat warmer wordt, dan is het een stuk aangenamer buiten. Maar ik zie wel dat je zo ook wel geniet….nog een hele fijne vakantie verder ! Harteljke groet, Hanneke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: