Foto’s van de afgelopen week

Ik heb nog steeds foto’s van de afgelopen week die nog niet op m’n weblog staan, dus hier komen ze!

Maandag ging ik ’s middags naar de Blauwe Kamer om de zwarte ibis te zoeken. Naast wat lepelaars en grote zilverreigers vonden we hem ook, maar de afstand wil je niet weten. Wel bewijsplaatjes gemaakt, maar de kwaliteit is vrij waardeloos.

Zwarte ibis, paar honderd meter afstand
Zwarte ibis, paar honderd meter afstand
Vliegend
Vliegend

Dinsdag ging ik ’s middags nog even ringslangen zoeken bij de Wageningse Berg. Het was lekker warm weer, en ik vond er één. Daarnaast zag ik m’n eerste oranjetipjes van het jaar en de eerste klein geaderde witjes.

Mannetje oranjetipje
Mannetje oranjetipje
Ringslang in een boomholte een halve meter boven de grond
Ringslang in een boomholte een halve meter boven de grond
Klein geaderd witje
Klein geaderd witje

Gisteravond ging ik met m’n nieuwe zaklamp in het donker in het Binnenveld nog even op zoek naar zoogdieren. Die zaklamp heeft echt heel ver bereik, en we konden ermee 6 reeën, 6 konijnen en 2 hazen vinden. Het makkelijke is dat de ogen reflecteren, dus daardoor heb ik de meeste beesten gevonden, ook op grotere afstand. Ik heb daarbij geen foto’s gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: