Vogeltjes rond Wageningen/Echteld

Gisteren en vandaag ben ik vogeltjes gaan kijken rond Wageningen. Gistermiddag met mijn vriend Mees, in de Wageningse uiterwaarden, gisteravond met mijn ouders bij Echteld, om te kijken of de velduil zich voor de lens wilde vertonen, en vanmiddag in het Binnenveld bij Wageningen.

Eerst ging ik met Mees bij de steenuil kijken (had ‘ie nog nooit gezien) en bij de bosuil bij de Wageningse Afweg (had ‘ie ook nog nooit gezien), en daarna door de uiterwaarden struinen. Het was goed nat, en het is met de grootst mogelijke moeite gelukt om met droge voeten er dwars doorheen te gaan zonder laarzen (met bergschoenen). Er was behalve een overvliegende slechtvalk helaas niet veel te zien. Toch was het heerlijk om met dit schitterende weer door de uiterwaarden te struinen!

Bosuil
Bosuil

Gisteravond gingen we dus kijken of de velduil in de Willemspolder bij Echteld zich wilde laten zien. Hij had helaas andere plannen dan wij, en liet zich niet zien. Wel waren er honderden ganzen (vooral kolganzen) die opvlogen om een onduidelijke reden, en prachtig voor de ondergaande zon langs vlogen. Waren we toch niet helemaal voor niks gekomen.

Ganzen voor de zon langs
Ganzen voor de zon langs

Vanmiddag had ik nog een uurtje tijd over, een goede reden om een eindje te gaan fietsen door het Binnenveld. Helaas ook niet veel te zien. Wat nog wel leuk was, was het vrouwtje blauwe kiek die dichtbij langs vloog, maar te snel om een foto te kunnen maken. Ook was er een mannetje torenvalk die minutenlang vlak naast mij bleef bidden. Uiteindelijk dook hij omlaag, ik hoorde de plof, maar hij vloog weer op zonder prooi.

Knobbelzwaan
Knobbelzwaan
Biddende torenvalk
Biddende torenvalk
Nogmaals
Nogmaals
En nogmaals, helaas wel een beetje tegenlicht
En nogmaals, helaas wel een beetje tegenlicht

Daarna heb ik me nog een tijd vermaakt bij de vijver vlakbij huis, waar veel ganzen zitten. Ik heb een tijd foto’s zitten maken (vooral met tegenlicht) en ook lieten de meerkoeten zich mooi fotograferen.

Grauwe gans met tegenlicht
Grauwe gans met tegenlicht
Meerkoet in de vijver
Meerkoet in de vijver

Ik heb me weer lekker vermaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: