Rondje uilen

Dankzij een minirooster deze week had ik vanmiddag ruim de tijd om iets te ondernemen. Ik besloot (weer) een rondje uilen te doen. Als eerst naar een plek die ik als tip had gekregen voor steenuilen, niet in de haven dit keer maar in het Binnenveld. De vorige keer dat ik ze ging zoeken lukte het niet, nu vond ik er twee, waarvan één opvallend in de knotwilg.

Steenuil in de knotwilg
Steenuil in de knotwilg
Ik was me van geen kwaad bewust, maar toch vloog hij na een tijdje weg, en ging hoog in een boom zitten.
Ik was me van geen kwaad bewust, maar toch vloog hij na een tijdje weg, en ging hoog in een boom zitten.

Daarna ging ik naar de haven, waar ik nog een steenuil zag, en toen eindelijk bij de Afweg ook de bosuil! Ik was daar al een paar keer eerder gaan kijken, en nu lukte het ook!

Hij zat al op mij te wachten, heerlijk in het zonnetje!
Hij zat al op mij te wachten, heerlijk in het zonnetje!
Nog een shot
Nog een shot

Daarnaast ging ik nog even naar de uiterwaarden om te kijken of de kanaries zich voor de lens wilden vertonen (geen succes), en naar de Wageningse Berg om nog een bosuil te bekijken. Hij was er weer, maar nu was het een andere als de vorige keer! De andere was qua kleur vergelijkbaar met de boom, en deze was vele malen grijzer, en had sterk contrast tegen de boom! Misschien zitten ze daar nu wel om de beurt te broeden, dat ik daarom nu een andere zag als zaterdag…. Vandaar dat ik de locatie ook geheim houd.

Fuut in de uiterwaarden
Fuut in de uiterwaarden
Blij dat deze bui niet over mij heen kwam!
Blij dat deze bui niet over mij heen kwam!

Gelukkig trokken alle buien om mij heen vandaag.

2 Reacties op “Rondje uilen”

 1. Wat een mooie foto’s! Ik zie je website nu voor het eerst en ben diep onder de indruk! Wat is die blik van die eerste uil indringend!
  Bob

  Like

  1. Wauw, jij heb m’n blog ook al gevonden! Tip van Hanneke toevallig?
   Je kunt m’n blog volgen door je e-mailadres in te vullen bij het daarvoor bestemde balkje onder de zoekfunctie (rechts in het scherm)!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: