Doorwerthse steppe

Vandaag ging ik met mijn vader hekken controleren voor Veld en Beek op de Doorwerthse heide en Wolfhezerheide. Zoals altijd ging ik mee, want als je zo langs de hekken loopt waar normaal niemand komt, zie je vaak leuke dingen. Zo ook nu. Een echte verrassing was de klapekster niet, maar wel leuk!

Er was ook een kiekendief aan het jagen, die we eerst voor vrouwtje blauwe kiekendief uitmaakten. Echter, toen ik de foto ging bekijken met een vogelboek ernaast, was ik er aardig zeker van dat het een vrouwtje steppekiekendief was! Het waren maar kleine details, maar die details klopten wel precies!

Update: een beheerder van waarneming.nl heeft me uit mijn droom geholpen: toch een vrouwtje blauwe kiekendief…..
Hij zei dat deze vogel 5 handpennen heeft, en dat dat de grauwe en steppekiekendief uitsluit (die hebben er 4). Ik vind het niet heel duidelijk, dus voor mij blijft het een steppekiek, ondanks dat dat het officieel niet is……

Konijntje
Konijntje
Vrouwtje steppekiekendief
Vrouwtje blauwe kiekendief
Nog eens
Nog eens

We hoorden verder nog veldleeuweriken, boomleeuweriken, havik, een raaf en kuifmeesjes. Terwijl we gingen lunchen kwam er heel rustig op een meter of 40 een ree langslopen! Aan de andere kant van het gebied zagen we de klapekster nog een paar keer, helaas veel te ver weg voor een foto.

Bloeiende gaspeldoorn
Bloeiende gaspeldoorn
Ree
Ree
Raaf
Raaf
"Koereiger", oftewel blauwe reiger tussen de koeien
“Koereiger”, oftewel blauwe reiger tussen de koeien
Roodborstje
Roodborstje

Terwijl mijn vader dacht dat ik achter een glanskop aan zat voor een foto, was de glanskop al gevlogen, en lukte het om een prima foto te maken van een goudhaantje, die ik intussen ontdekt had! Een zeer geslaagde dag!!!

Mannetje goudhaan
Mannetje goudhaan

2 Reacties op “Doorwerthse steppe”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: