Drie uilen en drie kanaries

Vandaag ben ik met mijn natuur- en NJN-mattie Corné en zijn oom Jan op stap geweest. Het eerste doel was dat ik ze een paar uilen zou laten zien; de bosuil op de Wageningse Berg, de steenuil in de haven en de bosuil bij Doorwerth.

We begonnen bij de haven, en zoals altijd zat de steenuil braaf in een paal. Helaas niet in de knotwilgen.

Hij zat er gewoon weer
Hij zat er gewoon weer
IMG_0176 bosuil
Bosuil

Daarna gingen we naar de bosuil in Doorwerth. Ik had de locatie opgezocht, en op die manier kwamen we met de auto snel op de goede plek. Corné en ik hadden hem ook verrassend snel opgespoord. Hij zat er prachtig! Ik wil wel graag nog een keer terugkomen in de middag, want dat zou het zonnetje er prachtig op moeten schijnen.

Daarna was Kockengen aan de beurt om met een bezoekje vereerd te worden. Er werden de afgelopen dagen wel drie velduilen in de polder gemeld, dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Helaas konden we er geen één vinden. Wel konden we in een houtwalletje prachtig sijsjes fotograferen, en dichtbij op een slootkant een torenvalk die een spreeuw te pakken had gekregen.

Knobbelzwaan-portret met tegenlicht
Knobbelzwaan-portret met tegenlicht
Mannetje sijs
Mannetje sijs
Mannetje sijs recht van voren
Mannetje sijs recht van voren
Vrouwtje sijs
Vrouwtje sijs
Torenvalk bewaakt zijn prooi
Torenvalk bewaakt zijn prooi
En nu eten!
En nu eten!
Vergeet niet goed om je heen te kijken!
Vergeet niet goed om je heen te kijken!
Hij gooit met z'n eten!
Hij gooit met z’n eten!

Daarna gingen we weer richting Wageningen. Nu waren de ransuilen op de Wageningse Berg aan de beurt. We zagen er vier, niet zoveel als middenin de winter, maar ja, misschien waren de eersten al aan het broeden…. Daarna nog even naar de bosuil op de Wageningse Berg, waar we hem wonderbaarlijk genoeg hoorden, maar niet zagen! Wel een prachtig eekhoorntje. Na een paar foto’s gemaakt te hebben gingen we nog even de uiterwaarden in, op zoek naar de Europese kanaries. Ik hoorde ze al snel, en even later zagen we ze ook. Helaas niet goed genoeg voor een foto.

Ransuil
Ransuil
Eekhoorntje heeft jeuk
Eekhoorntje heeft jeuk

Kijk ook op de blogs van Corné en Jan voor hun foto’s!

Corné: koopmansgreenlife.wordpress.com

Jan: jankatsman.wordpress.com

2 Reacties op “Drie uilen en drie kanaries”

  1. Ha Jan-Freerk
    Terwijl jij prachtige plaatjes schiet en geniet , lig in in Frankrijk ziek in bed.
    Daarom kon ik niet eerder reageren.ik knap nu weer een beetje op. Geniet vande heerlijke dagwn die je nog hebt. gr. Hanneke.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: