Weer uilen

Ik heb de smaak van het fotograferen van uilen aardig te pakken. Vandaag ben ik er weer op uit geweest.

Vanochtend ontdekte ik dat er gisteren een oehoe in Wageningen zat, in het “Kleine Arboretum” ofwel Arboretum de Dreijen. Ik was vroeg wakker, dus besloot ik om zodra het licht was daarheen te gaan.

Helaas was het erg mistig, en moeilijk om alle bomen af te zoeken. Ik heb hem dan ook niet gevonden. Ik denk ook niet dat hij er nog zat, want een andere vogelaar die ik tegenkwam had hem ook niet gezien, en nu (17:00 uur) is hij ook nog niet op waarneming.nl gemeld.

Ik ben maar weer naar huis gegaan.

Thuis heb ik een locatie van een bosuilengat opgespoord om te gaan kijken, een mooi gat op de Grebbeberg bij Rhenen. Het moest een reusachtig gat zijn met twee uilen erin.

Met wat moeite hebben we het gat ook gevonden, maar er zat niks in zo leek het. Maar toen zagen we helemaal bovenin het gat op een donker richeltje toch nog een bosuil zitten. Degene die het opvallendste moest zitten die was nergens te zien.

Nadat we weer een bosuil hadden gevonden gingen we onderlangs de Grebbeberg, voor bosvogeltjes aan onze linkerhand en watervogels aan onze rechterhand. Wat me opviel was dat er heel erg veel roodborstjes rondvlogen. Daarnaast ook nog twee vuurgoudhaantjes, vinken en staartmezen.

Roodborstje
Roodborstje

Op het water waren ook veel vogels. Grote zaagbekken, brilduikers, twee nonnetjes, kuifeenden en futen. Ook grote zilverreigers waren van de partij. Daarnaast deden we nog een opvallende waarneming: twee groenpootruiters! Deze soort zal je toch niet vaak zien in de winter.

Mooi tegenlicht in de Blauwe Kamer
Mooi tegenlicht in de Blauwe Kamer
Grote zilverreiger
Grote zilverreiger
Het oog van de steenuil
Het oog van de steenuil
En nog even vanuit een andere hoek zodat je de rest van het beest ook kunt zien....
En nog even vanuit een andere hoek zodat je de rest van het beest ook kunt zien….

Op de terugweg kwamen we de steenuil op het haventerrein in Wageningen weer tegen.

De foto’s vallen me een beetje tegen, maar de mooiste foto’s deel ik toch!

Eén reactie op “Weer uilen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: