Twee uilen

Wat mij betreft is de vakantie al (bijna) begonnen. Vrijdag helemaal vrij, en vandaag vanaf 12 uur. Een schitterende middag om te gaan kijken of ik de bosuil op de Wageningse Berg kon vinden. Maandag was ik er ook al, maar zonder succes.

Deze foto maakte ik maandag al, zonnetje achter de wolken boven de uiterwaarden
Deze foto maakte ik maandag al, zonnetje achter de wolken boven de uiterwaarden
En hier komt hij er net achter vandaan
En hier komt hij er net achter vandaan

De tip van deze bosuil heb ik gekregen van dezelfde man als waarvan ik de tip kreeg over de bosuil in Arnhem van anderhalve week geleden. Deze moest in een dode boom zitten.

Dat deed hij ook vandaag. Prachtig in het zonnetje. Hij koekeloerde net over een stukje schors, waardoor ik alleen de bovenkant van de kop te zien kreeg. Vanaf het fietspad kon ik er wel meer van zien, maar zaten er meer takken voor. Vanaf beide standpunten heb ik hem goed op de foto kunnen krijgen.

Dit is de bosuil die naar mij koekeloert vanachter z'n stuk schors
Dit is de bosuil die naar mij koekeloert vanachter z’n stuk schors
Deze is vanaf het fietspad, wel een stuk lastiger vanwege de takken....
Deze is vanaf het fietspad, wel een stuk lastiger vanwege de takken….

Bij de bosuil was ook nog een andere (hobby)fotograaf, die ook meer wist van een andere locatie in Wageningen waar een bosuil zou moeten zitten. Bij de Wageningse Afweg moest dat zijn. Ik had nog tijd om daar langs te gaan, dus liet ik dat natuurlijk niet na. Helaas kon ik bosuil daar niet vinden, maar onderweg daar naartoe kwam ik nog wel een andere soort uil tegen: een steenuil! Deze zat vlakbij de weg, dus was ik zo slim om niet meteen van mijn fiets te springen, maar een stukje door te rijden en dan alsnog af te stappen. Daarna sloop ik met de camera in de aanslag een stukje terug, tot ik hem goed kon fotograferen. Helaas schrok hij toch van die gekke jongen met knalblauwe jas die over de dijk sloop, en vloog hij nadat ik een paar foto’s had gemaakt weg. Vervolgens kon ik hem op zijn nieuwe zitplaats ook nog op de foto krijgen.

Dit is de mooiste foto van de steenuil
Dit is de mooiste foto van de steenuil

De andere fotograaf heb ik een kaartje van mijn weblog gegeven, en ik hoop dat hij dit nu leest en mij nog een keer kan uitleggen waar die andere bosuil zit. Dit kan in de reacties, maar voor de rust van het dier het liefst via de mail: janboelvanfladderaarsenkruipers@outlook.com.

Ik hoop dat ik in de voorjaarsvakantie ook zulke prachtige dagen krijg!

Mooie rijp bij de Wageningse Afweg
Mooie rijp bij de Wageningse Afweg

2 Reacties op “Twee uilen”

  1. Je kunt echt prachtige foto’s maken, Jan-Freerk ! En wat een mooi leven heb je zo, met al die vrije tijd ! Ik wens je alvast een heel fijne vakantie ! Hartelijke groet, Hanneke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: