Het “verre-vogels-probleem”

Op 1 januari om 12 uur ’s nachts heb ik op mijn weblog bekend gemaakt dat ik ga proberen een eigen goede camera te fixen, zodat ik niet steeds die van mijn vader hoefde te lenen. Nou, de gistermiddag heb ik eens op Marktplaats gekeken, en daar kwam ik een camera (Canon PowerShot SX30 IS) tegen die ik wel zou willen hebben. Toevallig is dat dezelfde soort als Corné (koopmansgreenlife.wordpress.com) heeft, en ik heb geïnformeerd of er niks mee was. ’s Avonds heb ik een bod gedaan, en vanochtend kwamen we tot een akkoord van €80,-. We konden hem meteen vanmiddag komen halen, in Kedichem (vlakbij Leerdam).

Het bleek echt een goede camera te zijn, en ik heb hem gekocht. Nu hoef ik nooit meer die van mijn vader te lenen :-).

Even proberen in de autospiegel
Even proberen in de autospiegel

Ik kreeg meteen de kans om hem uit te proberen, want we gingen nog even vogelen bij de Uiterwaarden van Everdingen. Het bleek dat het “verre-vogels-probleem” was opgelost. Er zat geen één vogel dichtbij, maar met de 35x optische zoom bleek dat geen probleem. Ja, natuurlijk had ik mooiere foto’s kunnen maken als ze dichterbij waren geweest, maar het was toch verbazingwekkend redelijk. We hadden wel tegenlicht, maar door de wolken was dat niet een heel groot probleem. Wel zie je op bijna alle foto’s de oranje gloed van de zon op het water terug.

We zagen een brilduiker (mannetje), pijlstaarten, krakeenden, slobeenden, bergeenden, knobbelzwanen en veel wintertalingen en een paar smienten. Op het laatst hoorden we dichtbij nog een paar baardmannetjes, maar ze wilden zich niet laten zien.

Brilduiker, heel ver weg, maar toch een redelijke foto
Brilduiker, heel ver weg, maar toch een redelijke foto
Twee bergeenden
Twee bergeenden
Krakeend
Krakeend
Mannetje pijlstaart. Ontiegelijk ver weg, maar ik kreeg hem er tóch op!
Mannetje pijlstaart. Ontiegelijk ver weg, maar ik kreeg hem er tóch op!
Een witte gedaante naast de plas
Een witte gedaante naast de plas
Twee wintertalingen
Twee wintertalingen

Het was leuk om mijn nieuwe fototoestel uit te proberen, en hopelijk kan ik er nóg mooiere foto’s mee gaan maken als met die van mijn vader!

3 Reacties op “Het “verre-vogels-probleem””

  1. En je Papa was wel weer zo goed om mee te gaan, of was hij blij dat je zijn camera niet meer hoefde te gebruiken :-). maar de foto’s zijn wel mooi. Oma

    Like

  2. Wauw Die zien er echt heel goed uit ondanks het grijze weer! Gefeliciteerd met de aankoop. Ook een prima camera voor vlinders en libellen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: