Ede, 21 augustus

Vandaag ging ik met mijn moeder en een vriend van mij Zeist verkennen, de stad waar ik vanaf dinsdag naar de middelbare school ga. Op nadat ik de weg wist van het station naar school en terug gingen we terug naar huis, en op het perron van station Driebergen-Zeist kwamen we Ernst, de vader van Igor tegen. Ook hij ging nu richting Wageningen. In de trein kletsten we wat, en toen we vanuit Ede in de bus stapten richting Wageningen, ging Ernst ook mee. Bij het ziekenhuis dacht ik een ooievaar te zien, en ik wees Ernst daarop. Maar toen zag ik dat er iets niet klopte. Er staken geen poten uit naar achteren, en de snavel was veel te lomp. Een roze pelikaan!!! Ik wist niet wat ik er van moest denken. Zal het een wilde zijn, of een ontsnapte? Voor zo ver ik wist waren er op waarneming.nl nog geen pelikanen gemeld. Ook dacht ik: en wilde roze pelikaan? Midden boven de stad? Hij is vast ergens ontsnapt bij een dierentuin ofzo. Thuis kwam ik er achter dat er al een paar dagen een pelikaan werd gemeld, bij Arnhem en Ede. Het is dus wel aannemelijk dat ik hem ook gezien heb. Of hij wild of ontsnapt is ben ik nog niet achter, maar ik ga er vanuit dat dat laatste het geval was.
Vanuit de bus probeerde ik nog een foto te maken met mijn mobiel, maar dat is natuurlijk niet te doen. Voor de aardigheid kan ik de foto’s erbij doen, al zullen de meeste mensen denken, is dat nou een mus of een pelikaan?

image
De roze pelikaan, al betwijfel ik of dat te zien is met deze foto
image
Nog een foto, niet beter dan de vorige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: