Van Sommethonne naar Malmédy, 15 augustus

Inpakken en wegwezen!
Op 15 augustus gingen we weg uit de Gaume. Om 11 uur vertrokken we vanuit ons huisje in Sommethonne. Niet ver uit het dorp zag ik een rode wouw, vliegend boven het landschap. Op de weg van Virton naar Etalle lag een verkeerslachtoffer op de weg: een das. Ik hoop eerlijk gezegd dat de persoon die deze moord op z’n geweten heeft, een flinke deuk in z’n wagen heeft gekregen. Ik heb het niet zo op mensen die dieren doodrijden, ook al is het per ongeluk. En zeker met zo’n bijzonder dier als een das, hoop ik dat de aanrijder er flinke deuk aan heeft overgehouden.
Bij Etalle stopten we even, omdat er een mooi natuurgebied moest liggen, met moerasvogels als zwarte ooievaar en purperkoet. Helaas begon het flink te regenen, en in de kijkhut zaten we droog, maar met weinig vogels.
Later die middag kwamen we aan bij het Natuurvriendenhuis in Malmédy.

Vanwege het regenachtige weer ook geen foto’s van vandaag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: