Van Bemelen naar Sommethonne, 8 augustus

Op deze dag gingen we naar de Gaume, om daar een week te blijven. De Gaume is een gebied in het zuidelijkste puntje van België, vlakbij Frankrijk en Luxemburg.

Onderweg hier naar toe zouden we even gaan picknicken op de Roche aux Faucons, oftewel Valkenrots. 4 jaar terug waren we bij Esneux, vlakbij de Valkenrots op vakantie, en omdat het niet zo heel ver van de route was en wel heel leuk (mede omdat we er toen muurhagedissen hadden gezien).

Bij Liège (Luik) zag ik vanuit de auto zelfs al een keizersmantel vliegen! Bij de Valkenrots (net ten zuiden van Luik) zagen we al snel 2 muurhagedissen heerlijk in het zonnetje op een rots. Daarna ontdekten we er al snel meer, met als totaalaantal 8 muurhagedissen. Natuurlijk moest ik niet vergeten te eten, en terwijl ik dat deed, kwam er opeens een kind van school aangelopen met z’n hele familie. De oudste zat wel een paar klassen lager dan ik, maar m’n school was zo klein, dat ik eigenlijk iedereen wel kende. Ze zaten op camping Les Murêts in Hony, dezelfde camping als waar wij 4 jaar geleden hadden gestaan. Grappig!

Na onze muurhagedissenpauze gingen we weer verder, naar het huisje, nog niet eens 1 kilometer van de Franse grens, maar nog wel in België.

Muurhagedissen: links een mannetje en rechts een vrouwtje
Muurhagedissen: links een mannetje en rechts een vrouwtje
Rechts het mannetje, links het vrouwtje muurhagedis
Rechts het mannetje, links het vrouwtje muurhagedis
Mannetje muurhagedis
Mannetje muurhagedis
Vrouwtje muurhagedis
Vrouwtje muurhagedis
Mannetje muurhagedis
Mannetje muurhagedis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: