Torgny en Sommethonne, 10 augustus

10 augustus gingen we naar het natuurreservaat bij Torgny, het zuidelijkste stadje van België. Het is een bijzonder stuk kalkgrasland met heel veel zeldzame soorten vlinders waarvan een deel op geen enkele andere plek in België voorkomen. Helaas begon het te regenen toen we aankwamen, en behalve een bleek blauwtje, 2 icarusblauwtjes en 5 heideblauwtjes die wachtten in de grassprieten op beter weer, was er helemaal niks te zien.

’s Avonds toen het weer droog werd, nog wel een avondwandeling vanuit het huisje in Sommethonne gemaakt, in de hoop een das of een wild zwijn te zien. Dat wilde niet lukken, maar in de avondzon kwamen er wel veel reeën tevoorschijn. Daarnaast nog een prachtige zonsondergang.

Geel zonneroosje in de regen bij Torgny
Geel zonneroosje in de regen bij Torgny
Tractor op een akker bij Sommethonne
Tractor op een akker bij Sommethonne
Zwarte toorts met tegenlicht
Zwarte toorts met tegenlicht
Mooie avondhemel
Mooie avondhemel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: