Noord-Frankrijk; 22 km kanoën op de Chiers, 12 augustus

Op 12 augustus zouden we in de Gaume kanoën op de Semois, maar het water stond te laag. We moesten dus zoeken naar een alternatief, en die werd snel gevonden. Bij Orval, net over de Franse grens konden we kanoën op de Chiers. Het opstappunt was in La Ferté-sur-Chiers, en dan had je keuze uit 12 km of 22 km kanoën. Wij kozen voor de 22 km, en we zouden dan in Carignan door de verhuurder opgehaald worden bij aankomst.

Vol goede moed begonnen we te peddelen. Bij de brug waar we opstapten leek er nog wel wat stroming te staan, maar na een paar honderd meter stelde dat niet veel meer voor. Ondanks dat er weinig stroming stond vlogen er wel af en toe waterspreeuwen langs, en ijvogels en grote gele kwikstaarten waren er ook veel. Hoe verder we kwamen, hoe minder vogels we tegenkwamen. Wel nog vrij veel oeverlopers, maar een paar kilometer voor het eindpunt zagen we ook die steeds minder. Toen we 22 km na het startpunt zagen we nog wel een paar staartblauwtjes, en gingen wij lekker even zwemmen in de Chiers, want als je 22 km gaat peddelen met 32 graden, dan kan je wel wat afkoeling gebruiken!

Tijdens het kanoën heb ik geen foto’s gemaakt, maar toen ik ’s avonds bij huis een vleermuis ontdekte natuurlijk wel….

Een onbekende vleermuis, maar ik probeer er nog achter te komen welke soort het is
Een dwergvleermuis

2 Reacties op “Noord-Frankrijk; 22 km kanoën op de Chiers, 12 augustus”

    1. Ik kan me geen stuwen herinneren. Het was toen wel uitzonderlijk laag water, dus mogelijk stonden ze gewoon allemaal open. Of wij waren op een stuk zonder stuwen. Ik weet het ook niet goed meer, het is al een tijd geleden. Groetjes Jan-Freerk

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: