Dal van de Warche (Burg Reinhardstein), 16 augustus

Op 16 augustus gingen we een bergwandeling maken, in de Ardennen vlakbij het stuwmeer van Robertville. Een mooi stuk bergbos, zoals ik het tot nu toe alleen nog in de Ardennen heb gezien.

We begonnen hoog, ongeveer 50 meter boven het smalle dal. Daarna gingen we over smalle paadjes omhoog en omlaag, tot we via allemaal mooie kleine beekjes en paadjes met paarbladig goudveil onderin het dal van de Warche. De beek was best woest, met allemaal stroomversnellingen. Ondanks dat het maar 14 graden was ging ik toch proberen om zonder natte voeten te krijgen zo ver mogelijk via allemaal stenen door de beek te komen. Ik kwam ongeveer 50 meter ver, maar wel met één natte voet ;-). Geen waterspreeuwen op dit ideale stuk, maar wel een mooie woeste beek.

Ook stonden er gele monnikskappen langs de Warche, en reusachtige paardenhoefbladeren. We hoopten op de zeer zeldzame vuursalamander of larven daarvan, maar deze soort is moeilijk te vinden. Wel een eekhoorntje, dat vlak naast het pad besloot om hazelnoten te gaan eten.

Na deze wandeling gingen we nog even bij een oude kampplaats van mijn vader kijken, bij Bevercé. Langs de Warche zouden daar ook witte boterbloemen moeten staan, en mijn vader had daar ook wel de waterspreeuw gezien. Maar ja, dat was meer dan 30 jaar geleden. Toch lukte het om uitgebloeide witte boterbloemen te vinden, een we hoorden een zingende waterspreeuw. Niet gezien helaas, en dus ook geen foto’s…..

Gele monnikskap in bloei
Gele monnikskap in bloei
Eekhoorntje doet zich tegoed aan hazelnoten. Eigenlijk hadden we hier een hazelmuis moeten zien ;-)
Eekhoorntje doet zich tegoed aan hazelnoten. Eigenlijk hadden we hier een hazelmuis moeten zien 😉
Recht van voren
Recht van voren
En weer nét een andere hoek
En weer nét een andere hoek
Op zoek naar meer
Op zoek naar meer
Jonge zwartkop
Jonge zwartkop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: