Vaarexcursie Weerribben, 19 juli

Deze dag gingen we mee met een vaarexcursie van de Vlinderstichting/Staatsbosbeheer. Het doel was om de grote vuurvlinder te zien, een zeer zeldzame vlinder die als enige land ter wereld nog in Nederland voorkomt, in de Rottige Meente en de Weerribben. Helaas was het weer erg regenachtig, en van de 2 uur-lange vaartocht was het alleen het laatste halfuur droog en zonnig. In dat halfuur ontdekte ik vanuit de boot nog wel een zilveren maan, maar de boot kon niet aanleggen op die plek, dus ik heb hem helaas niet op de foto. Wel nog een gewone oeverlibel. Na de excursie ging ik met Corné, Jan (zijn oom), Karin (zijn moeder) en mijn ouders nog naar een bepaald stukje Weerribben om nog naar leuke vlinders en libellen te zoeken. Veel heidelibellen en juffertjes, maar het leukste was nog de roerdomp, die opeens uit het riet opvloog. Ook de grote weerschijnvlinder liet zich nog leuk zien, maar wel 10 meter hoog in een boomtop. Hele leuke dag, en ik ga graag nog een keer terug naar de Weerribben in een fluisterbootje of een kano.

Sint-Jansvlinder
Sint-Jansvlinder
Sint-Jansvlinder
Sint-Jansvlinder
Havik
Havik
Gewone oeverlibel, man
Gewone oeverlibel, man
Gewone oeverlibel, man
Gewone oeverlibel, man
Roerdomp
Roerdomp
Roerdomp
Roerdomp
Grote weerschijnvlinder in de top van een boom
Grote weerschijnvlinder in de top van een boom

Eén reactie op “Vaarexcursie Weerribben, 19 juli”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: