Onnerpolder, 18 juli

Omdat ik in de vakantie veel natuuruitjes heb, en volgende week op kamp ga en ook een keer op vakantie, heb ik bedacht dat ik voor mijn weblog aan het vakantierooster ga. Dat wil zeggen: geen lange stukjes meer, maar korte verslagjes van de leukste dingen die ik heb gezien, en waar en wanneer. Dat allemaal omdat ik nu weinig gelegenheid heb om lange verhalen te typen. Na de zomervakantie ga ik weer gewoon aan de lange verhalen.

Op zaterdag ging ik met mijn vader, en mijn moeder fietste ook een stukje mee, naar de Onnerpolder bij Haren/Groningen om te kijken of we één van de 4 zeldzame vogels konden vinden die daar gemeld werden: het kleinst waterhoen, de witvleugelstern, de witwangstern en de steltkluut. Helaas konden we ze allemaal niet vinden, maar wel op het allerlaatst nog een paartje geoorde fuut, waarvan één van de ouders 2 jongen op de rug had. Verder waren er kemphanen bosruiters en kieviten. Niet veel bijzonders dus, maar wel leuk van die geoorde futen.

Kokmeeuw
Kokmeeuw

 

Kokmeeuw
Kokmeeuw
De geoorde fuutjes worden gevoerd
De geoorde fuutjes worden gevoerd
Man en vrouw
Man en vrouw
Wat is er te zien onder water?
Wat is er te zien onder water?
De kopjes zijn duidelijk te zien op de rug van mama
De kopjes zijn duidelijk te zien op de rug van mama
De kuikens worden gevoerd
De kuikens worden gevoerd
Meneer komt dichtbij langszwemmen
Meneer komt dichtbij langszwemmen

2 Reacties op “Onnerpolder, 18 juli”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: