Op het podium….

In oktober krijg ik een aantal mailtjes in mijn mailbox. Eén van die personen kende ik niet. “K.J. Schilstra”. Het blijkt dat ik een winnende foto voor een fotowedstrijd van het IVN-Ede had gemaakt. Van een groene zigaene (metaalvlindertje). Ik mocht op 11 november op het podium van Cultura* in Ede verschijnen. Of ik 1e, 2e, of 3e was wist ik nog niet.

Eerst die dag nog de St. Maartensviering op school nog. ’s Avonds. Om kwart voor zeven gingen we naar huis om even iets te eten en daarna gingen we met de auto naar Ede-centrum. Daar hingen de foto’s keurig ingelijst aan de muur. Als je in Cultura komt kom je er sowieso langs op weg naar het trappenhuis. Eerst kregen we iets te drinken. De voorzitter van de fotowerkgroep van het IVN kwam naar mij toe. Ik vertelde hoe ik heette en welke foto van mij was. De prijsuitreiking begon natuurlijk een kwartier later dan dat we aankwamen.

Eerst ging de voorzitter van IVN-Ede een minutenlang verhaal vertellen. Toen mocht de voorzitter van de fotowerkgroep vervolgen en uiteindelijk de prijzen gaan uitreiken. Eerst de kinderen, dat dan weer wel. Deze genomineerden waren Bente Rijff, Ronis van Everdingen en Jan-Freerk Kloen. De voorzitter begon met mij. Ik was 3e.

Nummer 3: het metaalvlindertje op blauwe knoop; Jan-Freerk Kloen
Nummer 3: het metaalvlindertje op blauwe knoop; Jan-Freerk Kloen

Bente was 2e, met een foto van een schaatsenrijder en Ronis was verdient 1e met een foto van een appelvink. De prijzen waren ten eerste: je eigen natuurfoto groot afgedrukt en ingelijst mocht je hebben, nadat hij 2 weken in Cultura is tentoongesteld. Ten tweede een oorkonde met je naam, een klein afdruk van je foto en het oordeel van de jury. Daarnaast nog het boek “Ede, natuurlijk middelpunt” over natuur in de gemeente Ede. De nummers 1, mochten ook een keer met één van de natuurfotografen mee. Dat was ook leuk geweest, maar ik was geen nummer 1. Toch heb ik een erg leuke avond gehad!

Mocht je nog een keer in de buurt van Cultura komen, ga dan vooral kijken bij prijswinnende foto’s!

* Cultura is een soort schouwburg in Ede. Ook krijgen kinderen er muziekles. Het is aan de Molenstraat 45, Ede

Hier krijg ik mijn oorkonde uitgereikt
Hier krijg ik mijn oorkonde uitgereikt
De trotse fotograaf naast zijn foto
De trotse fotograaf naast zijn foto
De nummer 1. Appelvink
De nummer 1. Appelvink
mijn prijzen op mijn grote foto na
mijn prijzen op mijn grote foto na
Mijn oorkonde
Mijn oorkonde

2 Reacties op “Op het podium….”

  1. Hè jan-freerk, gefeliciteerd! Waar zo’n blog toe kan leiden! Leuk om je stukjes te lezen en je foto’s te zien. Lekker blijven kijken en blijven schrijven!
    Groetjes,
    Sabine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: